Kategóriák

ÉTKEZŐ

Az étkező bútorai


A konyha „után“ a következő helyiség az étkező, hiszen itt halmozzuk az élvezeteket, elfogyasztjuk a megfőzött-megsütött ételeket. Az étkező kevésbé kap akkora hangsúlyt, mint egy konyha vagy egy nappali. Ez érthető, hiszen itt egészen rövidke időt töltünk, maximum egy étkezés időtartamára tartózkodunk az étkezőasztalnál.
Az étkező bútorai közé tartozik a tálalószekrény, ami nagyon jó kiegészítője lehet az étkezőasztalnak. Amennyiben kiválasztunk egy stílust, legyen az például a rusztikus, egy ugyanilyen stílusban elkészített tálalószekrény nagyon kellemes enteriőrt biztosít az étkezőnek. A tálalóasztal és az étkezőasztal esetében is érdemes elgondolkozni azon, hogy ugyanazt, vagy hasonló stílust képviseljen, mint amit a konyha. Így nem csak az egyes helyiségek, hanem az egész lakásban megfelelő összhang alakul ki.


Minimalista étkezőasztal


A minimalista stílus esetében nem is tehetünk más, mint összehangoljuk a berendezéseinket. Amennyiben a konyhabútorunk a letisztult formát és színt követi, úgy az étkezőasztalunk is legyen ilyen. Egyenletes felület, fényes csillogás, semmi díszítés. Ezek a minimalista étkezőasztal esetében az elvárások. Főként akkor lényeges ez, amikor a konyha és az étkező egy légtérben helyezkednek el.


Rusztikus étkezőasztal


A rusztikus étkezőasztalokra jellemző, hogy nagyobb méretben készülnek. Nem véletlen, hogy a rusztikus stílus felidézi a régi időket, amikor több generáció egyszerre, és kényelmesen foglalt helyet az étkezőasztalnál.
Egy rusztikus étkezőasztal is lehet modern formatervezésű. Tömör fából készül, jellemezhetik síkidomok. Ha valaki nem preferálja a díszeket, vagy a faragott elemeket, különböző felületkezeléssel teheti még hangsúlyosabbá a stílust. A rusztikus étkezőasztal mellé hasonló stílusban készült székeket válasszunk! Itt lehet játszani a stílusok kavalkádjával, de csak ízléssel és óvatosan.


Bontott gerenda étkezőasztal


A bontott gerendának van egy nagyszerű tulajdonsága, méghozzá az, hogy számos területen újra felhasználható. A bútorgyártás területén reneszánszát éli a bontott gerendából készült komód, vagy a bontott gerenda étkezőasztal. A gyártás kulcsa, hogy a faanyag legyen tökéletes állapotú, hiszen abból lehet a legkiválóbb minőségű alapanyagot létrehozni. A bontott gerendával való munkát minden esetben az alapos kiválasztás és kezelés előzi meg. A mosás és tisztítás után a gerendákat hőkezeléssel tartósítjuk. Ezt követi egy olyan felületkezelés, ami a megrendelők igényétől függ.
A bontott gerenda étkezőasztal alapvetően hordozza a rusztikus stílus jegyeit, de antikolással még erőteljesebbé tehetjük a stílust. Ha valaki a formás idomokat kedveli, szeretni fogja a szabálytalan felületű elemeket.
Ha nem vagyunk híve egyik stílusirányzat 100%-os megjelenítésének, akkor egy letisztult enteriőrt is feldobhatunk egy bontott gerenda étkezőasztallal. A bontott gerenda nem kizárólag a fa natúr színeiben érhető el, hanem lehet festett is, például fehér színű. Így már azonnal mutatós darabja lehet egy alapvetően minimalista vagy modern szemléletű étkezőnek is.

SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGED? KERESS BENNÜNKET BIZALOMMAL!
BUTORKOVACS@BUTORKOVACS.HU / +36 30 504 9261