Kategóriák

FÜRDŐSZOBA

A rusztikus és minimalista fürdőszoba bútorai


A fürdőszoba egy olyan helyisége a háznak, ami nincs mindig szem előtt, azonban mégis hatalmas hangsúlyt helyeznek rá a lakberendezők és a tulajdonosok is. Nem is véletlen, hiszen a fürdőszoba ma már több mint egy egyszerű tisztálkodó hely. A fürdőszobában egy kicsit megáll az idő, sokan szeretnek ott kikapcsolódni, relaxálni.
A fürdőszobában vannak olyan alapvető berendezések, mint például a zuhanyzó vagy a fürdőkád, a mosdó és esetenként a toalett. Ami ezen felül elengedhetetlen része a helyiségnek, az a fürdőszobabútor. A helyiség berendezését legtöbbször a burkolat, azaz a csempe határozza meg. Annak formája és színe nagyban befolyásolja a fürdőszoba stílusát és hangulatát, amit a megfelelő stílusú fürdőszobabútorral kiemelhetünk.
A fürdőszobabútor esetében még egy kérdést fontos tisztázni. Ez nem más, mint a helyiség mérete. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen méretű és formájú bútor fér el az adott helyen. A fürdőszobák mérete általában kicsi, ezért a praktikus, de mutatós stílusokban érdemes gondolkozni.


Minimalista fürdőszobabútor


Évek óta hódít a minimalista stílus és ez a fürdőszobabútorokra is érvényes. Sőt, leginkább arra van nagy hatással. Sokak számára a fürdőszoba egy steril helyiség, és sokszor a tulajdonosok ennek érzését szeretnék visszakapni a fürdőszobába lépve. Vigyázni kell azonban ezzel, hiszen a túlzott fehér szín használata később még okozhat bonyodalmakat. A minimalista fürdőszobabútor lehet egy egyedileg formatervezett, egyszínű, fiókos és polcos bútor. Ne féljünk a polcokra színes és kreatív tárgyakat tenni, hiszen ezzel ellensúlyozni lehet a túlzott letisztultságot, és még így is belefér a minimalista stílusba. Amikor minimalista fürdőszobabútort készíttetünk, kérjük az egyszerű vonalvezetést, egyenes felületeket.


Rusztikus fürdőszobabútor


Akik a pihentető és ellazító fürdőzésre esküsznek, ők gyakrabban választanak a természetes hatásokat tükröző stílusok között. Ilyen a rusztikus stílus is, ahol gyakran megjelenik a fa natúr színe és erezete is. Nem ritka, hogy a tömör fából vagy gerendából készült fürdőszobabútor, bármilyen hozzáadott elem nélkül is azonnal rusztikus hatást kelt. Egy rusztikus fürdőszobabútoron elhelyezett hófehér mosdókagyló a hozzá illő kiegészítőkkel egy elegáns és kifinomult ízlésre vall.
A rusztikus fürdőszobabútor lehet festett, népi motívumokkal ellátott, vagy faragott elemekkel díszített is. A fürdőszoba bútorzata nem kizárólag a mosdókagyló elhelyezésére szolgál. A rusztikus stílus esetében elhelyezhetünk a fürdőszobában további szekrényelemeket, ami lehet egy kisméretű néhány fiókos komód, vagy egy magas fürdőszobai állószekrény. A rusztikus stílus egyedisége miatt figyeljünk oda arra, hogy ezek a bútorok mindig egységesek legyenek.

SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGED? KERESS BENNÜNKET BIZALOMMAL!
BUTORKOVACS@BUTORKOVACS.HU / +36 30 504 9261