Kategóriák

HÁLÓSZOBA

A hálószoba berendezése rusztikus vagy minimalista stílusban


A rusztikus és a minimalista stílus egyaránt közkedvelt lakberendezési lehetőséget nyújt párok és egyedülállók számára egyaránt. Mindkét stílusnak megvannak a maga stílusjegyei, amit ízlés szerint, de kellő óvatossággal lehet keverni. Leginkább a minimalista stílusra jellemző, hogy belefér egy-két rusztikus elem, azonban fordított esetben ezt már érdemes alaposan átgondolni.
A hálószobával kapcsolatban nagyon szélsőséges nézetek alakultak ki. Van, aki azt kedveli, ha kisméretű a helyiség, és csak az éppen szükséges bútorok találhatók benne. Vannak, akik növényekkel, virágokkal teszik hangulatosabbá a helyet, és akadnak olyanok is, akik különböző lakberendezési tárgyakat és bútorokat is felhalmoznak a hálószobába.
A minimalista és a rusztikus stílusok tekintetében mi az előbbire tesszük a voksunkat. A hálószoba berendezése legyen kifinomult, elegáns és stílusos. Nézzük meg, melyek azok a bútordarabok, amelyek elengedhetetlenek a kényelmes pihenés érdekében.


Rusztikus vagy minimalista stílusú kárpitos ágykeret


A hálószoba legősibb eleme az ágy. Minden ember esküszik valamilyen típusra, mi most egy kicsit belemélyedünk a kényelem és stílus világába. Hiszen, kutatások igazolják, hogy ma már nem elég, hogy egy ágy kényelmes legyen, hanem legyen stílusos, és illeszkedjen a hely enteriőrjébe.
A kárpitos ágykeret megoldást nyújt arra, ha fix elképzelésünk van a színekről és formákról. Egyszeri elkészítéssel olyan ágykeretünk lehet, ami biztosan illik a helyiség stílusába. A rusztikus stílusú ágykeret kiváló minőségű fából készül, és nem ritka, hogy a kárpitozott rész mellett nagy hangsúlyt kapnak különböző rusztikus jellegzetességek, mint például egy sötét tömörfa szín, népi motívumok. Manapság előfordul a fehér színűre festett, rusztikus stílusú ágykeret, ezáltal egy kis letisztult vonalat is csempészhetünk a hálószobába.
A minimalista stílusú kárpitos ágykeret akkor mutat jól a hálószobában, ha vele azonos színű és formájú bútordarabokkal van körülvéve. A kárpitos ágykeret legyen egyszínű, és lehetőség szerint ne díszítsék színes virágok vagy faragott láb.


Rusztikus vagy minimalista stílusú komód


A hálószoba bútorait nézve, sokan meg is állnak az ágykeretnél. Jó esetben kerül mindkét oldalra egy-egy éjjeliszekrény, és sok helyen ezzel be is zárul a kör. Mi úgy gondoljuk, hogy jó, ha van egy plusz tárolási opció, ami nem csak feldobja a bent lévő ágyat, de megfelelő választás esetén kihangsúlyozhatja a hálószoba stílusát.
Egy rusztikus stílusú kárpitos ágykeret megfelelő kiegészítője lesz egy ugyanolyan stílusú komód. A legjobb variációk: ha a rusztikus stílusú komód az ággyal szemben, vagy az ágytól távol, valamelyik oldalsó fal mellett helyezkedik el.
Az ágykeret mellé kimondottan ajánlott egy minimalista stílusú komód, hiszen a letisztultsága túlságosan leegyszerűsíti az enteriőrt, ezért már-már üresnek hat a szoba. A minimalista stílusú komód remek opciót nyújt különböző tárgyak elhelyezésére, ami emeli a szoba hangulatát. A minimalista komód tetejére bátran helyezhetünk el 1-1 rusztikus, vagy vintage lakberendezési dísztárgyat, fokozva ezzel az alap stílus hangulatát!

SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGED? KERESS BENNÜNKET BIZALOMMAL!
BUTORKOVACS@BUTORKOVACS.HU / +36 30 504 9261