Kategóriák

KONYHA

A konyha rusztikus vagy minimalista bútorai, tálalószekrényei


Manapság visszatérünk azokba az időkbe, amikor az emberek szívesen töltenek még hosszabb időt a konyhában. Nagy szerencsére ez már nem csak a nőkre és asszonyokra, hanem a férfiakra is igaz. Az új alapanyagok megjelenése és az ételek színessége lehetőség nyújt arra, hogy a konyhában is kiteljesedjen a kreativitás. Amíg korábban a konyha kimerült egy egyszerű és kisméretű főzőfülkében, addig ma már a konyha egy nagy és tágas helyiség, ahol erős hangsúlyt kap a kiválasztott stílus.
A konyhabútor elemeinek kiválasztása függ a helyiség méretétől és adottságaitól. Van, aki a több részletből (akár különálló elemekből) összeálló konyhabútort kedveli, és van, aki az egybefüggő konyhabútorra teszi a voksát.


Rusztikus konyhabútor


A rusztikus stílus annyira elterjedt Európa-szerte, hogy szép lassan az egész bútoripar arra eszmél, hogy rusztikus bútorokat készít. A konyhabútorok esetében az egyik legjobb döntés, amit hozhatunk, hogy tervezzük meg és készíttessük el! Miért? Mert csak akkor fogjuk jól érezni magunkat a konyhánkban, ha az valóban a mi ízlésünket tükrözi és kényelmes is számunkra. A saját szokásaink szerint kell kialakítani a polcokat, fiókokat, ismerni kell, hogy milyen pultmagasság az ideális, és hol legyenek a háztartási gépek.
A rusztikus konyhabútor magas minőségű tömör fából készül, amely tükrözheti a fa natúr színét vagy lehet színezett is. Mivel a konyhabútor esetében egy viszonylag nagy felületről beszélünk, ezért számos lehetőségünk van a rusztikus stílus kiemelésére. Lehet az egy mintás munkalap, vagy a konyhabútor felületére tervezett díszítő elemek. A rusztikus konyhabútor esetében jellemző a bútorfronton elhelyezett faragott elem, illetve a különböző eljárással megmunkált felület is.


Minimalista konyhabútor


A minimalista konyhabútor azok kedvence, akik nem csak a főzést, de a takarítást is legalább annyira kedvelik. A minimalista stílus: mutatós, és abszolút benne van a TOP3 konyhabútor stílusban, viszont a tisztántartására is megfelelő hangsúlyt kell helyezni. A minimalista konyhabútorra jellemzőek a magas fényű felületek, az üveglapok használata illetve a tipikus fehér, világos színek. Aki ezt a stílust választja, az egy modern, high-tech stílust is választ egyben. Az utóbbi években elterjedt, hogy a letisztult formákat és felületeket további 1 színnel egészítenek ki. Ez általában a fekete, vagy egy sötétebb árnyalatú barnás szín.
A minimalista konyhabútor esetében, mivel egy nagyon innovatív berendezésről beszélünk, gondoskodni kell a megfelelő fényekről, ami általában egy megvilágított konyhapultot jelent. A fehér szín dominanciájának elnyomása érdekében a pultot más színben érdemes kérni. A minimalista stílus nem kizárólag a konyhabútor stílusán múlik. Gondoskodni kell a minimalista stílusú eszközök beszerzéséről, legyen az egy fűszertartó, bögrék, vagy egyéb lakberendezési kiegészítők.

Tálalószekrény

A tálalószekrény is több féle stílust képviselhet. A mostani divatosabb darabok már a rusztikus vonalat követik, melyek bontott gerendaanyagból és festett felületekből állnak össze. A legtöbb esetben a korpusz és az ajtólapok, polcok porfestett vagy akár kézzel festett felülettel készülnek és a rusztikus, koptatott elem a hátfal, illetve a pulttető. A rusztikusabb daraboknál a párkány és a lábazat is egy régmúltat idéző forma, melyet már csak az erre szakosodott cégek tudnak tökéletesen elkészíteni.

SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGED? KERESS BENNÜNKET BIZALOMMAL!
BUTORKOVACS@BUTORKOVACS.HU / +36 30 504 9261