Kategóriák

NAPPALISZOBA

A nappali szoba bútorai


Ha nappali, akkor legyen világos, tágas, játszótér, szórakozóhely, mozi és még órákig lehetne sorolni a tulajdonságokat, amivel egy jó nappalinak rendelkeznie kell. Ahány ember, annyi különböző elképzelés és stílus, egy fontos dologban azonban mindenki egyetért: a megfelelő lakberendezés a kulcs!
A nappaliban van néhány alap-elem, ami nélkül nem is hívhatnánk nappalinak a helyiséget. Ilyen például egy kényelmes kanapé, vagy, hogy a stílust is megemlítsem, egy modern képkeret vagy tapéta a falon. Vannak azonban olyan bútorok is, amelyek nem „kötelező jellegűek“ a nappaliban, de velük sokkal stílusosabb és rendezettebb lehet a helyiség. A modern lakberendezési stílusok, ilyenek például a rusztikus vagy a minimalista, megkövetelik, hogy a bútorokon is megjelenjenek az adott stílusjegyek. Nézzünk néhány példát!


Rusztikus vagy minimalista TV állvány


Ha kanapé már van, akkor ott biztosan lesz TV is. Ehhez szükséges egy impozáns és praktikus TV állvány, amely könnyen és elegánsan tudja tükrözni a minimalista vagy rusztikus stílus elemeit. Egy minimalista TV állvány esetében a fehér és fekete színek dominálnak a letisztultság mellett. Ezzel ellentétben, egy rusztikus TV állvány készüljön természetes alapanyagokból és természetes színekkel, legyen kiemelkedő a fa minden jó tulajdonsága. A felületet egy kis koptatással, vagy különböző megmunkálási folyamatokkal tehetjük egyedivé.


Rusztikus vagy minimalista könyvespolc


Sokan nem, én viszont alapdarabnak gondolom a könyvespolcot a nappaliban. Egy megfelelő kompozícióban elhelyezett könyvespolc nagyban befolyásolja a helyiség stílusát. A kiváló minőségű fa alapanyagból készült rusztikus könyvespolc már önmagában is értékes darabja lesz a nappalinak. A könyvespolcokat ma már nem csak a könyvek tárolására, hanem különböző dísztárgyak elhelyezésére is használják, de ez leginkább a minimalista könyvespolc esetében igaz. A minimalista stílusra nem jellemző a halmozás, ezért egy minimalista könyvespolcon leginkább csak 1-1 tárgy felbukkanása a megszokott. A legtöbbször csak dizájn-elemként van a helyiségben a minimalista könyvespolc.


Rusztikus vagy minimalista dohányzóasztal


A dohányzóasztal egy olyan kiegészítő, ami szinte mindenféle méretben, stílusban és alakzatban elérhető. A dohányzóasztalt az eredeti funkciója mellett, a legtöbbször tulajdonképpen lakberendezési eszközként használják. Színe és formája nagyon meghatározza a helyiség stílusát. A rusztikus dohányzóasztal tömör fából készül és jellemzően natúr vagy sötét színű. A rusztikus dohányzóasztal általában fiókokkal együtt készül, így megtartja a rusztikus stílusjegyeket, de emellett praktikus tárolóként is funkcionál. A minimalista dohányzóasztal viszont ennek a totális ellentétje. Minél egyszerűbb, annál jobb. A minimalista stílusra jellemző letisztultság itt is megjelenik, csupán 4 lábra és egy asztallapra van szükség, amit azonban különböző kialakításban és méretben is kérhetünk.
A nappali bútorainak kiválasztása esetében egy fontos szempontot azonban mindig vegyünk figyelembe. Ez pedig a különböző stílusok harmóniája legyen. Ha a rusztikus stílus mellett döntünk, akkor azt ne kombináljuk össze egy modern, high-tech lakberendezési stílussal, viszont ha a minimalista stílusba szeretnék egy kis extrát csempészni, az működhet!

SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGED? KERESS BENNÜNKET BIZALOMMAL!
BUTORKOVACS@BUTORKOVACS.HU / +36 30 504 9261